Friday, 3 April 2015

Welcome April 2015






Another new month, another new challenge. Rasanya April 2015 paling controversi kan. Mana taknya GST bermula semalam, 1 April 2015. If tengok balik 2-3 tahun lepas ni, rasanya banyak sangat berubah. Now cost of living makin meningkat, no more subsidy on petrol & banyak lagi. 

My mother in law pernah tanya, why kami husband & wife ni kerja keras hehe. My jawapan, nak hidup selesa di Malaysia ni kena la kerja keras. Else nilai duit makin naik, nilai duit dalam poket kita pula makin turun. Nak juga hidup yang selesa, boleh berbelanja tanpa fikir bila gaji masuk. Tak seronok kan setiap bulan menghitung hari untuk hari gaji. Bayangkan kalau ada emergency. 

So sempena bulan baru ni, jom tanam azam. Nak capai yang lebih baik. If kita nak hidup ni lebih baik, of course kena usaha. Ni ada dalam 80 hari++ nak masuk bulan Ramadhan. Puasa dah habis ganti? Duit belanja Raya dah sedia? Tekan tekan ATM machine, check akaun kita ;)

For those yang nak cari side income, boleh contact ieja or my team (The Diamond Circle Team). Alhamdulillah, dari business ni dah ramai upgrade their financial. We have various background especially from professional people. Biarpun ramai my business partners yang gaji more than RM5,000 tapi still ambil peluang. 

Btw our business ada pay slip yang sah. So here pay slip my business partners for bonus baru-baru ni. Just imagine with our effort boleh double up our income setiap bulan. 




Kalau ieja dulu gaji dalam RM3k++ jer, lagi wajib ambil peluang ni. I do share my experience masa awal berbusiness (click here). If uolss rasa takut, think about it again. Lagi takut kita tak ada duit or takut nak cuba. If takut sangat pun, tak membantu kita untuk berjaya or ubah kehidupan.  

So all the best uolss!! Thank you for reading my blog. 












012-497 2602

or 

shaliza_82@yahoo.com

No comments:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...