Thursday, 28 May 2015

Maternity Pillow for Me!



Lamanya tak update blog. Risau dah naik sawang. huhu.  Actually ada sebab ieja tak update blog, tujuan nak buat clean up entry-entry lama & blog. Masa mula berblogging dulu bukan ada knowledge sangat, main buat jer. Now dah ada sikit ilmu boleh improvise. 

Since rindu dah nak menaip di blog ni ieja nak share about maternity pillow. Owh lupa ieja nak share good news with followers blog ieja, I am now pregnant. Alhamdulillah after Fariz 12 years old baru ada rezeki. Now ieja dah about 5 months, 20 weeks. Another half way to go. So back to maternity pillow tadi, ieja mula tengok di FB. Masa awal pregnancy tak rasa pula perlu. Now dah masuk 5 months mula rasa sakit pinggang masa tidur. So mulalah godek-godek FB yang berkenaan.

My maternity pillow


So jumpalah this kedai yang jual barang baby. Nampak jer FB dia ada jual maternity pillow tu terus ajak husband ke sana. Nasib la dalam KL kan hehe. 




Sebelum ni pernah survey di Midvalley, cant remember nama kedai. Yang ada hanya yang pendek. Itupun RM350. Husband cakap mahalnya for just a pillow. Mungkin ieja dah lama tak pregnant ni, memang tak ada idea lansung about maternity or baby stuff. So ieja decided tak nak beli yang tu. Tak puas pula pakai nanti.



Abang Long Fariz hehe


So after ke Marissa Shoppe, ieja prefer yang ini. Dah la lebih panjang hehe. Confirm sampai ke kaki. Harga RM150. Jauh lebih murah dari yang awal tadi. Now bukan ieja jer suka bantal ni. Fariz pun kadang-kadang masa baring mula la ambil my maternity pillow di bilik. For me sangat membantu jaga posture masa tidur. Tak la sakit pinggang masa tidur.

Itu sahaja perkongsian dari ieja. Ieja ni dah macam first pregnancy actually. Sebab gap lama sangat, so semua benda dah lupa. But I'm lucky di kelilingi kawan-kawan & business partners yang ada anak kecil. So boleh la rujuk apa-apa with them. Next time ieja share lagi pengalaman pregnant ieja kali ni. Of course berbeza, dulu masa preggy Fariz ieja baru 21 tahun. Now I am 33 years old. 

Thank you for reading my blog :)



012-497 2602

or 


shaliza_82@yahoo.com

No comments:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...