Thursday, 18 June 2015

PB Wonders Day 2015



Salam Ramadhan semua,

Hari ni hari pertama kita berpuasa. Cepat betul masa berlalu. Sebelum Ramadhan sempat kami di GLAM 2015 anjurkan another event. Nak kejar timing Ramadhan boleh tahan semput kejar dateline hehe. Nasib ada support dari team & business partners. Akhirnya majlis yang dulunya hanya idea, dapat di realisasikan. 

For those yang follow blog ieja mesti tahu yang ieja ada wujudkan Geng Diet TDC dulu. Asalnya diri sendiri nak turunkan berat badan. Jadi macam-macam cara dah cuba, bila menjadi tu wujudkan Geng Diet TDC untuk business partners pula. Asalnya nak bantu partners yang nak turunkan berat badan dengan our Set Kurus Bajet tu. After 2 months nampak ramai turun berat badan, jadi kami kembangkan Geng Diet kepada semua GLAM 2015, maka wujudlah Geng Diet GLAM. 

Now after 6 months, memang teruja tengok their transformation. Sebab itu kami nak adakan majlis ini supaya ramai dapat lihat sendiri REAL transformation secara LIVE. Thanks to all AJK yang banyak sumbangkan masa & tenaga untuk realisasikan majlis ini. Yang pastinya semua yang hadir enjoy. 


Barisan AJK. Mazu, Hani, Faliha, Eida, Airin, Olyn, Naa, me, Ain, Elya, Aini, Syikin, Yong & Haiqal. Tak lupa juga kepada Chempaka, suami sendiri (Ridhuan), Acap, Ezam & para suami yang lain (not in the picture). Tanpa mereka majlis tak kan jadi. Thank you uolss. 


At the registration counter sebelum majlis bermula


With team DDM Norain, excited sungguh mereka ni :)


Our Grand Prize, 1 set Premium Beautiful Elegance. Semua nak yang ni hehe


Part paling meriah, Zumba by Haiqal Rawlins!! Yang 2 belakang tu assistant yang memang suka berzumba hehe


Mak buyung pun over! hehe Kiri kanan business partners teman sama, kira kalau mak over dorang ni terus ingatkan LOL


Yang hadir pun enjoy sama :) Siapa cakap exercise ni bosan, sebab tu kena cari yang fun

Tak lupa juga, masa event ni DSM Airin Diana share cara nak amalkan Set Kurus Bajet & Premium Beautiful dalam nak menurunkan berat badan. DSM Olyn (Siti Azlina) pula share tips macam mana dia kekal lansing dari dulu hingga kini biarpun dah ada anak 2 orang. Thank you Airin & Olyn for the tips. Both ni bukan sahaja mumpreneur malah memegang jawatan as Senior Engineer. Ada 2 income lebih masyuk kan dari satu je ;)


Then slot seterusnya oleh Coach Farazul Ramli from Optimum Live Fit. Nak kurus & sihat kena juga buat sedikit exercise. Since nowadays semua cakap tak sempat nak keluar untuk exercise, so masa event ni coach siap ajar cara exercise di dalam rumah or office jer. Bila mudah barulah senang nak buat kan. Bila exercise, barulah badan lebih cergas :)


Ni sesi exercise dengan coach ;) Kemain Eida, Jannah & Gee buat hehe. Mereka ni dari Penang pun datang. 

Me, Naa & wakil syarikat, Ms Jyann Tan bersama TOP 10 PB Wonders. In total lebih 100kg berjaya di kurangkan dalam masa 6 bulan. Malah ada yang turun sampai 22kg. Impressive! For me, Ain & Yong yang mulakan program ni rasa seronok sebab dapat bantu tambah nilai kehidupan kepada mereka. Some of them tak pernah kurus, ada juga yang ada masalah kesihatan. Jadi program ni dapat bantu mereka capai kesihatan yang lebih baik & lebih confident as isteri or perempuan. 


My initial geng makan to geng diet, Ain & Yong bersama TOP 10. Patutnya diri sendiri pun ada sama di atas stage, tapi Allah beri rezeki lebih baik hehe. Dah preggy ni kira disqualified. For me ieja rasa turunkan berat sangat membantu dalam nak conceive. Alhamdulillah.


Faeza as FIRST runner up. Total weight loss 22kg. Giler banyak kan. Tengok je seluar jeans dia sebelum ni, macam muat masuk 2 orang hehe. Part paling best husband Faeza, Pete semakin menyokong Faeza dalam turunkan berat. Siap dalam diam register marathon bersama isteri & join diet sama. So sweet!!


Next acara Lucky Draw. In total 25 hadiah, banyak juga. Tahniah to all espcially my business partners. Kemain happy :) 





Insan palng bertuah dengan no tiket 300. Tahniah!! Yang lain kita cuba lagi next year hehe.

With business partners from Utara. Semangat tau mereka, gerak lepas subuh. Ada dari Arau, Alor Star, Kedah & Penang. Car pool sama-sama :) From Johor pun sama, car pool 2 kereta.


With team bakal DDM Airin Diana.


With team bakal CDM Norain. Ada dari KL, Melaka & Johor. 


Our big family!! GLAM 2015 & TDC partners. 

Happening kan? Next ieja share result TOP 12 pula. Mesti uolss nak tahu siapa & berapa berat yang turun kan. Ini bukan testimoni yang copy gambar ntah dari mana, tapi yang amalkan dari mula. Original from our team. Stay tune for next entry ye. Uolss pun boleh turunkan berat badan seperti mereka. Just text ieja for the tips :)

Sebelum ieja habiskan entry ni, nak ucapkan jutaan terima kasih kepada pihak syarikat Sahajidah Hai-O Marketing especially Mr Teoh Nee Siang (General Manager), Mr Tham Yoke Lon (Asst General Manager) & Ms Jyann Tan (Asst Marketing Manager) yang dah banyak bantu kami. Tak lupa juga kepada pemilik stokis CDM Ah Chai di atas idea & sokongan padu. Seterusnya kepada team CDM Izan & CDM Fairol yang sama-sama hadir memberi sokongan kepada kami. Antara yang ieja belajar dalam Sahajidah Hai-O ni tak ada sikap perkauman. Yang Cina pun tetap bantu kami kaum Melayu. Alhamdulillah.



Tak lupa juga insan paling istimewa, husband sendiri hehe. Sangat memahami ieja & banyak membantu. Mungkin sebab tu Allah temukan kami. Saling melengkapi. chewah!!

Semoga lepas ni kami, GLAM 2015 dapat anjurkan lagi program seperti ini. Yang pasti lebih meriah & havoc! Yang mana kekurangan tu Ieja & Naa as penganjur mohon maaf. Next event boleh kami improve lagi. 

For those nak join our Geng Diet GLAM batch kedua boleh la contact ieja. Buat sorang-sorang ni selalunya ke laut. Kalau ada geng lebih seronok. Terhad kepada 50 orang yang terawal sahaja. 

Selamat berpuasa :)



012-497 2602

or 


shaliza_82@yahoo.com

No comments:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...