Tuesday, 23 June 2015

Resepi Daging Masak Hitam Yang Mudah



Sebelum ni ieja tengok mak mertua je buat. Kalau balik utara ni antara menu yang mak mertua selalau masak. Memang favorite husband ieja. Tiba-tiba semalam teringin pulak nak makan. So call mak mertua & dia pun whatssap resepinya. hehe. Canggih zaman sekarang kan. Biarpun dia send resepi thru whatssap, tapi so far semalam jadi. Tu ieja cakap mudah. Biarpun rasa tak 100% sama but hampir sama. Air tangan mak mesti la lagi sedap kan. hehe. Husband cakap sama jer. Adakah nak ambil hati? LOL



Nampak macam banyak bahan tapi tak banyak pun. Rempah tu pun guna sikit jer. Lain rasa bila with rempah ni, macam makan yang Nasi Kandar Penang punya. Btw, resepi ni memang dari orang utara. Husband from Kedah + Penang. Makan dengan nasi putih panas-panas, memang umphhh!! Tak payah ada lauk lain, ni pun dah cukup.

Selamat mencuba & selamat berpuasa!





012-497 2602

or 


shaliza_82@yahoo.com


No comments:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...