Friday, 9 October 2015

Life as Premium Beautiful Expert


Alhamdulillah, another milestone for CDM Norain. Welcome to the club Ain. Lepas ni sama-sama kita full time mumpreneur. Tak perlu nak rushing ke office setiap pagi :)

Business ni tak susah, cuma follow contoh kejayaan dalam business ni. The same thing ieja buat untuk capai ke tahap ini. Memang follow apa yang leaders dah berjaya. Nak berjaya kena tengok contoh yang dah berjaya, jangan tengok contoh yang gagal pula. Ain pun duplicate apa yang ieja buat. We work closely. Pada permulaan business mestilah rasa susah & ada sedikit pengorbanan masa. Sama macam kalau kita baru nak bina kerjaya. Cuma permulaan sahaja. Alhamdulillah after 3 tahun++ Ain pegang impian dia, akhirnya menjadi kenyataan.




Seorang ibu biar berjaya macam mana dalam kerjaya mesti nak ada masa yang flexible dengan anak-anak & family kan. Cuma kalau dalam kerja, masa memang terhad. But dalam business kita bukan jer dapat income yang jauh lebih besar, malah masa yang sangat flexible. Ain dari awal business dia dah visualize one day dia nak hantar anak ke sekolah, boleh set business appointment waktu anak sekolah, urus keluarga dengan lebih teratur tapi income nak lebih RM10,000 sebulan. Alhamdulillah, dengan usaha yang tak pernah jemu akhirnya impian jadi kenyataan. 

Ieja bangga tengok kejayaan business partner sendiri. Jika ada usaha, pasti ada hasil. Yang penting kita sabar. Ieja tanya Ain sayang tak nak resign. Of course la rasa sayang sebab dah lama kerja. Especially kenangan dengan kawan-kawan sekerja tapi jika di bandingkan dengan income, after bekerja sebagai engineer almost 10 years baru gaji cecah RM5,000-6,000. 

Dengan business hanya 1-3 tahun dah double than that. Lebih berbaloi dengan masa bekerja kita. Itu ieja kira average, if kita sanggup kerja keras, jangan cakap setahun, in a few months dah boleh capai 5 angka. Ni based my own experience. Rasa macam dalam mimpi masa tu, baru 4 bulan business dah boleh dapat bonus almost RM11,000. 

Kalau ada yang fikir this business low class, think about the income & the benefits yang kita dapat. Cara kita berbusiness itu yang berbeza. Thats why kena pilih the right team & leaders selain the right company with the right products. Apa ada dengan kelas kalau kita kerja teruk, at the end of month dapat gaji habis tolak komitmen. Ieja sendiri pernah lalui keadaan macam ni. Rasa penat sangat. Nak buat macam mana, our cost living makin naik kan. Tu perlunya SIDE INCOME.

Ni contoh jadual as full time mumpreneur of Premium Beautiful Expert. Tuan tanah pun nak juga hehe. Seriously kita bekerja based on appointment, bukan setiap masa nak kena keluar. Some of the days, kita bekerja dari rumah. Contohnya review sales report, update blog etc. Kalau bekerja, kena keluar setiap hari kan? Yang mana lebih masa or rajin?





For those yang ada impian sama seperti kami, nak ada kebebasan masa (time freedom) but dengan income yang lebih besar, why not contact us. Kami sama-sama bantu anda realisasikan impian uols. Hidup ni perjalanan yang panjang. Tak boleh terlalu takut, nanti kita tak ke mana. If takut pegang je your team leader, let them guide you. Semoga perkongsian cerita ini dapat beri inspirasi kepada ibu-ibu bekerjaya di luar sana. Thanks for reading my story :)



012-497 2602

or 


shaliza_82@yahoo.com


No comments:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...