Wednesday, 7 October 2015

Teaser - CDM Norain & DDM Syikin Celebration


Last Saturday masa our class sempat kami buat small celebration for both our new Double Diamond Manager (DDM) Syikin Salleh & new Crown Diamond Manager (CDM) Norain Mohd Nizar. Alhamdulillah ramai yang datang biarpun dari luar KL. Thanks to all business partners & team yang sama-sama meriahkan majlis. We need each other in this business & makin kita support our team, our team pun support kita sama.

For both Syikin & Ain, this achievement another milestone di dalam business ini. Kadang-kadang masa bermula business ni tak nampak pun akan sampai ke tahap ni. Yang nampak hanya nak side income. CDM memang pangkat yang semua orang impikan, sebab ini lah kemuncak dalam business ni iaitu pangkat yang tertinggi. Bukan hanya income, bila capai ke tahap ni sebenarnya banyak yang kita belajar & lalui. Itu yang lebih berharga. InshaAllah very soon CDM Ain akan ikut jejak langkah ieja untuk jadi full time entrepreneur. Siapa sangka dari seorang engineer beralih kerjaya kepada usahawan. Kami bukan berhenti kerja tapi kami tukar kerjaya. Bukankah 9/10 rezeki dari perniagaan? 


Sempat raikan mereka sebelum ieja bersalin hehe


Bukanlah tak cukup masa untuk manage business as part time. Tapi kalau ada income extra, nak juga ada masa yang flexible kan? Especially macam Ain ada 2 orang anak. Bak kata Ain dah bayangkan dapat spend more time with anak-anak bila nak masuk sekolah ni. Dia dah bayangkan dapat hantar anak ke sekolah nanti. Bila jadi full time entrepreneur ni juga minda lebih fokus terhadap business. Makin focus makin besarlah income, makin kuatlah team kita. 

For Syikin pula dulunya seorang banker. Kami sama background, cuma Syikin from Citibank. Ieja dulunya HSBC. Tak sangka dari hanya nak pakai Premium Beautiful akhirnya sampai ke tahap ini. Alhamdulillah dengan business ni Syikin ada income sendiri biarpun dah resign. Now another level to the TOP. 

For both ieja ucapkan tahniah kerana sampai ke tahap ini. Both rakan kongsi yang mudah di bimbing. Biarpun kami jauh tapi itu bukan halangan. Biarpun mereka ada kerjaya sendiri tapi tak pernah ego dengan ieja dalam membimbing mereka. Alhamdulillah sampai ke tahap ini. Business ni tak susah, just work closely as a team & mestilah sabar. Kita bekerja more than 10 years ada yang tak pernah naik pangkat, tapi masih sabar bekerja kan? Buat business pun sama, cuma tak lah macam kerja. Kalau sabar & rajin usaha, hasilnya sangat berganda-ganda. Kerja 1/10 rezeki, perniagaan 9/10 rezeki tapi attitude mesti seiring. 

Ieja doakan mereka berdua capai impian sebagai salah seorang jutawan Sahajidah Hai-O Marketing (SHOM) yang berjaya. Our impian bukan jer nak jadi hartawan, malah nak juga jadi jelitawan & dermawan hehe. InshaAllah platform dah ada, hanya perlu follow step by step.

So here a few pictures from majlis last Saturday. Official pictures from our favorite photographer Hafiz Atan belum dapat. So ieja share sedikit gambar dulu. Stay tune! 

Excited nak potong cake :)

With our husband, tanpa mereka siapalah kami


Our big family, my TDC partners & GLAMprenuers

Nak jadi seperti Ain & Syikin tapi tak tahu mana nak mula? Just pm us & we will guide you step by step. Kami pun bermula dari zero. Jangan risau :)



012-497 2602

or 


shaliza_82@yahoo.com

No comments:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...