Thursday, 14 April 2016

Opportunity To Earn More Money Thru Online








Sekarang ni biasa kan semua ada 2 kerja. Kadang ada yang banyak kerja. Cuma yang membezakan kerja yang macam mana. Kalau macam ieja pun bermula business ni dulu secara part time, kiranya buat 2 kerja la. Full time as banker & part time as online entrepreneur. 

Sebelum ieja buat business ni, ieja memang dah pernah buat 2 kerja juga. Pernah jadi account assistant di sebuah kedai. Dapat la sebulan RM600, masa bekerja ieja kena ke kedai tu update transaction & rekodkan expenses dia dalam 3x seminggu. Dalam 3-4 jam jer. Selalunya ieja ke kedai tu selepas kerja (bank). Mula-mula okey, tapi after 6 months rasa penat. Tu bila business ni thru online memang ieja tak fikir panjang lagi. Sebab kalau tak berbusiness pun memang rajin online. Cuma tak aktif post la di Facebook masa tu. Aktif shopping online & baca blog orang. Bila fikir balik aktiviti tu tak mendatangkan income pada ieja sedangkan ada orang betul-betul buat duit thru online.

Kenapa ieja pilih online?

Manageable 
Sebab utama mudah nak manage, anywhere & anytime. Jadi untuk yang masih bekerja boleh buat tanpa rasa beban kerja. Sebab tu ramai yang bekerja buat business ni, sebab mudah nak balancekan between kerja & business. Sambil buat kerja di rumah pun boleh. Mudah sangatlah.

Unlimited
Sebab kedua, melalui online kita dapat client yang kita sendiri tak kenal. Market thru online unlimited & luas. Jauh & dekat, kenal or tak pun kita boleh dapat. So dari sini market business kita besar, maka hasil pun besar. Ieja sendiri dulu risau kalau nak berniaga tak ada ramai kawan. Nasiblah buat thru online. Tak risau dah, sebab unlimited market. Bukan hanya nak jual pada kawan-kawan sahaja kan.


Nampak kan peluang? 

Jadi kalau nak EARN MORE, boleh contact ieja. Ieja boleh share macam mana kami di TDC (The Diamond Circle) buat business ni thru online & TEAMWORK. Dapat duit extra lebih baik kan, boleh tambah gaji kita. Bila ada extra ni lapang poket, lapang juga minda & hati hehe. 

Ni gambar from our recent TDC Intensive Training. Business partners from pelbagai background kerja, umur & tempat. Semua orang pun boleh. Buat sorang-sorang kurang rasa seronok, tapi kalau ramai-ramai macam ni memang happening! Kelebihan bekerja dalam kumpulan (teamwork), tak adalah kena perah idea seorang & mudah down. Tak sempat nak down nanti team leader tolong tarik semula hehe. 




Barisan speaker TDC yang berpengalaman & mereka share bukan ikut buku tapi ikut pengalaman yang mereka dah lalui. Sebab tu mudah kita nak follow sebab ada contoh kejayaan. Mereka buat, mereka dapat, yang baru hanya tiru. Bila buat yang sama, dapat hasil yang sama :) Konsep duplikasi.












Jumpa uolss di Johor Bahru this weekend! Jom berniaga bersama TDC!




012-497 2602

or 


shaliza_82@yahoo.com


Your Business Coach & Founder of TDC

No comments:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...