Monday, 25 April 2016

Weekend getaway & TDC Expansion - Johor Bahru


Kalau dah kuat berjalan ni memang pantang ada cuti kan? Last weekend kebetulan ada our TDC Selatan training & business appointment, tu turun Johor Bahru. Kalau last 2 months datang JB bawak mak mertua, kali ni bawak mama pula. Turun for kerja + jalan jalan cari makan hehe. 

Kali ni kami stay di KSL Hotel & Resort, kami ambil apartment type. Since kami berlima, kalau ambil hotel sempit pula. Kalau dulu sebelum ada baby, kami suka la stay Thistle Hotel. Hotel cantik, food pun sedap, kalau nak jumpa clients / partners kat coffee house je. Selalu la juga nampak TMJ meeting di coffee house yang sama hehe. Tapi kali ni kami berlima memang tak jimat kalau ambil 2 room + tak best bilik asing-asing. 

Last time kami stay di M Suites Hotel, room besar maka boleh request extra bed. Pool pun ada slide, so Fariz enjoy juga lah. Cuma yang tak best about hotel toilet agak berbau. Confirm itu yang pertama & terakhir for us. Selain ieja & family, Yong & husband pun ada sama. Jadi kami konvoi sekali dari KL. Cumanya mereka sewa another apartment. Kalau confirm awal actually boleh jer sewa KSL Apartment with 3 rooms. 

KSL Apartment besar & luas. Memang selesa sangat. Dalam pun bersih. Ada pula tu their own water park (Dinosaur Park). Biarpun biasa-biasa jer tapi cukup untuk budak-budak happy & better than just a pool. Lokasi pun strategik, dekat dengan Restoran Banafee Village kalau nak tapau makanan. Memang puas hati & inshaAllah kalau datang ke JB lagi rasanya stay sini jer lah. 


Swimming suit Raziq dah buka, tinggal la swimming diaper. At their Dinosaur Park


Seronok budak berdua ni main air

Me, Fariz & my mum sebelum keluar misi jalan-jalan cari makan.

Kacang Pool Haji. Sedap!

Ni my favorite, lontong. Kuah dia pekat betul & sedap! 

Both kacang pool & lontong tadi from this restaurant. Tengok si Raziq tu, dia pun pandai tengok camera. Punya si Halim excited nak snap sampai tak masuk pic mama & Fariz haha.

Yang ni sebab perut kenyang, maka kami tapau jer. Sedap tau!

As usual, kami mesti singgah sini Senibong Seafood Village. Kami makan di 6 Corner. Ni tempat favorite husband :)

Confuse nak pilih ikan yang mana, at last pilih ikan pipi kembung. Jangan tanya ieja kenapa nama macam tu haha. Tapi rasa dia sedap tau.

Sekian cerita kali ni. Memang banyak makan jer kan. Itupun belum habis explore. Next visit kita makan menu lain pula hehe. Thanks to my husband yang bawa ieja ke JB. Setia bantu wife jauh or dekat hehe. 

To my team TDC Selatan well done for your expansion. Ingat lagi dulu ieja datang ke Johor masa tu guide Ain & Syikin, now they lead the team pula. Dari hanya 2 orang now makin ramai. Tahniah to them! To Yong thanks sebab dari mula selalu ada bersama kak ieja dalam kembangkan TDC. Dulu tukang teman, now tolong guide team. 

Teamwork makes the dream work!

TDC Selatan Intensive Training



012-497 2602

or 


shaliza_82@yahoo.com


No comments:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...