Sunday, 22 May 2016

Celgynic Gold - Kesihatan Sel Untuk Kesihatan Badan Yang Baik



Baru-baru ni our company ada launch product baru, Celgynic Gold. Sebenarnya sebelum ni product Celgynic dah lama ada di pasaran, cuma di hentikan seketika untuk company improve lagi product ini. Now dah ada bahan tambahan untuk jadikan hasil yang lebih baik. Untuk apa Celgynic Gold ni? Jom kita baca sama-sama & fahamkan. 

Celgynic Gold - Kesihatan Sel Untuk Kesihatan Badan Yang Baik


Rumah yang tersegam megah ini, diperbuat daripada BATU BATA yang kecil.





Jadi, bagaimana pula dengan kita?





Sel manusia yang sihat pula mesti mempunyai membran sel yang kuat. 


Apa itu MEMBRAN SEL? 


1. Struktur selaput nipis yang menyelubungi sebuah sel.

2. Memelihara perbezaan-perbezaan pokok antara isi sel dengan lingkungannya.

3. Bertindak sebagai sebuah filter yang memiliki kemampuan memilih bahan-bahan yang melintasi dengan tetap memelihara perbezaan kadar ion di luar dan di dalam sel. 




Peranan LESITIN dalam pemeliharaan membran sel.


1. Lesitin adalah salah satu daripada keluarga sebatian lemak yang dikenali sebagai fosfolipid (phospholipid).

2. Lesitin diperlukan oleh setiap sel badan.

3. Membran sel yang mengawal atur pergerakan bahan ke dalam dan ke luar sel dan ia adalah sebahagian besarnya terdiri daripada fosfolipid yg diperbuat daripada lesitin.

4. Tanpa adanya lesitin, membran sel akan mengeras dan akhirnya sel-sel kita akan MATI!





Apakah yang Lesitin boleh lakukan untuk SEL?

1. PENGHANTAR
- Ia mengawal aliran nutrien keluar masuk ke dalam sel-sel anda.

- Ia membersihkan sel dan memusnahkannya sendiri selepas melaksanakan tugas ini.

- Sel yang mana mempunyai lesitin yang banyak adalah muda dan sihat.

- Sel yang tidak mempunyai lesitin akan letih dan sakit!


2. PEMBERSIH

3. UNSUR DASAR PEMBENTUK SEL-SEL TUBUH
- Lebih dari 50% membran sel tubuh terdiri dari phospholipid, tanpa adanya lesitin pembentukan membran sel tidak akan terjadi. 

- Menurut para pakar gizi bila otak manusia dikeringkan dan dianalisa maka 30% jaringan sel-sel otak manusia merupakan unsur lesitinjuga pada hati, limpa, hempedu, jantung, ginjal, pankreas, serta organ penting lainnya mengandung lesitin.

- Jika tubuh kekurangan lesitin maka akan mudah terjangkit penyakit pada organ-organ tersebut.

4. EJEN PENGEMULSI YANG KUAT
- Ia boleh memecahkan lemak sebesar bola menjadi bintikan lemak yang kecil supaya mereka boleh dikeluarkan dari badan.

- Oleh itu, organ-organ penting dan arteri dilindungi daripada pengumpulan lemak, menjadikannya berharga dalam pencegahan arteriosklerosis dan penyakit jantung.



5. PENYELAMAT OTAK
- Lesitin adalah sumber yang kaya dengan choline

- Choline merupakan bahan dasar fosfolipid esensial membrane sel, termasuk sel otak.

- Choline berperanan sebagai ejen penyampai signal dari luar ke dalam sel.

- Choline digunakan untuk membuat asetilkolina, suatu neurotransmitter yang adalah diperlukan untuk menghantar impuls saraf dari satu bahagian tubuh ke bahagian lain terutamanya otak.

- Neurotransmitter ini mempunyai kesan yang ketara ke atas otak dan fungsi memori, termasuk peningkatan kesihatan kepada Alzheimer, Demensia, Amnesia dan banyak lagi.

Sumber Lesitin


1. Lesitin biasanya dijumpai dalam kuning telur, kacang soya, bijiran, kacang dan lain-lain lagi.

2. Kuning telur mempunyai nilai biologi yang tinggi dan dipercayai menjadi sumber lesitin (choline) yang terbaik.

3. Menurut Linus Pauling Institute (The Institute of Medicine of the National Academy of Sciences) menyarankan pengambilan  choline dalam sehari = 550 milligrams  choline (lelaki)  dan 425 milligrams choline (wanita).



Kandungan di dalam Celgynic Gold



6 Kandungan Utama di dalam Celgynic Gold


1. Lesitin (ekstrak kuning telur)
- Lesitin awalnya adalah diasingkan dari kuning telur pada tahun 1846 oleh ahli 
kimia Perancis Theodore Gobley.

- Satu komponen sel penting yang terdapat dalam setiap sel badan.

- Kaya dengan nutrient penting seperti choline yang penting untuk fungsi 
mental dan perkembangan otak.
2. Lingzhi
- Mengandungi sebatian aktif yang dikenali sebagai polisakarida 
(polysaccharides).

- Ia dapat meningkatkan fungsi imun dengan merangsang sel-sel darah putih 
(leukosit).

- Penyelidikan telah menunjukkan bahawa beta-glucan & gula kompleks yang 
terdapat dalam Lingzhi boleh mencegah pertumbuhan dan penyebaran sel-sel 
kanser.

- Lingzhi mempunyai spectrum yang luas terhadap aktiviti anti bakteria dan 
menghalang pertumbuhan bakteria dan virus.


3. Cordyceps
- Secara tradisinya, kordisep telah dianggap sebagai ejen utama bagi 
memulihkan tenaga, menggalakkan panjang umur dan meningkatkan kualiti 
hidup.

- Kebaikan termasuklah:
* Meningkatkan tenaga dan mengurangkan keletihan
* Menguatkan sistem imun
*Meningkatkan stamina dan sistem pernafasan

4. Goji berry
- Mengandungi sumber vitamin C dan serat yang tinggi dan kalori yang rendah.

- Kaya dengan antioksidan yang menyumbang kepada kesihatan mata.

5. American ginseng
- Ginsenosides (Saponin)  yang terkandung dalam ginseng telah 
memberikannya ciri-ciri perubatan.

- Kebaikan termasuklah:
* Meningkatkan sistem imun
* Menghalang pertumbuhan tumor
* Meningkatkan prestasi dan kesihatan mental

6. Duzhong
- Kulit kering dari Eucommia atau pokok getah.

- Menguatkan tulang dan otot.

- Mengurangkan tekanan darah.
    

8 Fungsi Utama Celgynic Gold 


1.Memulih dan membaiki membrane sel
- Lesitin – komponen utama dalam membran sel manusia

- Memudahkan pengangkutan khasiat yang diperlukan oleh badan

- Membantu membina dan membaiki membran sel

- Mencegah pengerasan membran sel

2.Menggalakkan jantung dan saluran darah yang sihat
Membantu melarutkan lemak dan kolesterol

- Menghambat pembentukan plak pada dinding arteri - mencegah 
aterosklerosis dan penyakit jantung.


3. Meningkatkan daya ingatan dan keupayaan belajar
Lesitin adalah suplemen choline yang paling biasa.

- Choline diperlukan oleh fungsi mental dan otak yang cerdas.

- Bertindak seperti perintis dalam pengeluaran neurotransmitter utama iaitu Acetycholine.

Menajamkan ingatan dan mental.

4.  Membantu menjadikan kulit dan rambut sihat
Lesitin berfungsi sebagai pelembap yang berkesan.

- Membantu mengeluarkan penghadang minyak semula jadi untuk kulit


5. Ejen pengemulsi yang semula jadi
Bertindak sebagai pemecah lemak supaya mencairkanlemak kerasdan meningkatkan metabolisme lemak dengan lebih efisien.

6. Membantu dalam penyerapan vitamin A, D, E & K

7. Meningkatkan sistem imun & ketahanan fizikal
Kombinasi lesitin dengan herba traditional cina yang berhargamenguatkan stamina tubuh badan

8.Memelihara kesihatan hati & mengurangkan risiko pembentukan batu 
karang


Banyak kan khasiat Celgynic Gold ni? Ieja sendiri bila dengar dari pihak syarikat tentang Celgynic Gold ni, terus teruja nak beli & amalkan. Sebab tu ieja nak share this entry supaya kita nampak kenapa kita perlu amalkan Celgynic Gold dari sekarang. Lagipun tak mahal compare dengan product kesihatan yang lain. Harga RM153 sekotak, for special price or harga kasih sayang contact ieja terus ye. Sekotak ni cukup untuk sebulan. Tak perlu amalkan pelbagai jenis product. Kalau anda nak cuba, boleh terus contact ieja 012-4972602




Bagus juga ni di jadikan sebagai hadiah untuk emak ayah kita. Selamat mencuba. Kalau anda rasa entry ini berguna untuk kawan-kawan, jangan lupa share tau :) Thank you!




012-497 2602

or 


shaliza_82@yahoo.com








No comments:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...