Tuesday, 16 August 2016

SM/SSM Award 2016 - My Story


Pejam celik, pejam celik sudah 5 tahun rupanya ieja jual baju dalam hitam Premium Beautiful ni. Rasa sekejap jer masa berlalu. Dah 4 tahun++ juga inilah main income ieja. Dulu masa mula berniaga tak ada pun plan nak resign. Aim nak dapatkan side income sahaja. Tapi bila tengok hasil berganda-ganda dari gaji tu buat terfikir best juga kalau buat business ni full time. Hari ini bukan ieja sahaja berniaga secara full time. Ramai juga business partners yang ikut jejak langkah & resign. Tapi ramai juga yang masih bekerja, why not kan. Dapat 2 gaji, best tuh.

Last Saturday ada majlis SM/SSM Award 2016 Cycle 2. Some of us rasa award ni biasa jer. Tapi pada ieja sangat bermakna. Dari sini lah kita akan mula capai kejayaan demi kejayaan dalam business bersama SHOM (Sahajidah Hai-O Marketing). Ni gambar my first SM/SSM Award, back in 2012. Masa ni ieja terus naik as SSM bersama a few of rakan kongsi. Among them now dah capai the highest rank & becoming next CDM! CDM Norain, DDM Yong & DDM Syikin. 

Dulu kami sama-sama buat business part time, now semua dah full time. Ain dulu engineer di MMHE, Syikin banker from Citibank & Yong beautician di Kedah. Biarpun dari pelbagai background, tapi impian kami sama. Nak capai financial & time freedom. One day inshaAllah nak juga capai antara jutawan SHOM yang cemerlang. Ramai tau seniors yang income RM50,000 - 200,000 sebulan. Banyak tu. Kais bulan, makan tahun. Kita follow, one day kita dapat.

Masa ni Ain tengah preggy anak yang kedua. Ain memang dah pakai PB sejak dia kahwin. Since PB bagus untuk dia, sebab tu ieja ajak dia berniaga sama. Now dah jadi her main income. 


Dari awal dah ajak Yong berniaga sama, masa tu umur dia baru 24 tahun. Now business dah sematang usia Yong. Untung berniaga dari muda.


Dulu kami sama-sama chubby, now better. Syikin next CDM from TDC! Ingat lagi masa husband Syikin tanya about side income. Now Syikin dah jadi business coach pula.


Kalau tengok gambar dulu, nak gelak pun ada. Nape ieja make up macam tu??? hehe. Masa ni baju kurung pun rasa dah glamour. LOL. Tu la kan, transformasi. Now dah lebih matang & better. Badan pun kurus dari dulu. 

Tahniah di ucapkan kepada new Senior Sales Manager - Aidilla (Johor) & Lyn Rusli (Penang), new Sales Manager - Emilita (Puchong), Bahiyah (Cheras), Shamsiyah (Klang), Zafeera (Seremban), Noraini (Seremban), Sabrina (Johor), Gee (Penang) & Noratikah (Penang). Jangan rasa kecil pencapaian ni, tapi jadikan permulaan untuk kejayaan lain. Stay focus & yakin pada diri sendiri.

So here antara gambar dari majlis Sabtu lepas. Thanks pada barisan TDC leaders yang sama-sama turun meraikan business partners & team. Ieja bertuah kerana adanya teamwork yang rapat dalam kumpulan. Tak lupa juga kepada TDC members yang lain. Next uolss pula di raikan. Tak susah pun nak jual Premium Beautiful ni. Kita akan bagi bimbingan di dalam kumpulan. Selain PB ada juga product lain dari syarikat. Pendek kata mudahlah business ni kalau kita buat secara berkumpulan. Dari side income one day boleh jadi your main income. 




My barisan TDC Leaders, Faeza, Suhaili, Syikin, Airin, Kak Azza, me, Ain, Olyn, Yong & Aini. Missing Kak Siti, Fiza, Eida & Faliha.  

Your Premium Beautiful Expert + Business Coach


Rakan sebaya, kami sama-sama 34 tahun & mother of two. Airin & Ain rakan MRSM Jasin ieja dulu, while Olyn rakan SMKA Sharifah Rodziah kepada Ain. Dalam business ni berjumpa semula & jadi akrab pula sekarang. 


With TDC members. Ada Premium Beautiful agent from KL, Cheras, Klang, Seremban sampai lah ke Seremban & Johor.


With team DDM Olyn, the next CDM from TDC. Agent Olyn ni dari Penang sampai ke KL, Negeri Sembilan & Johor.


Bersama TDC team & qualifiers of the day. Missing a few of them masa ni. Biasalah photographer Hafiz Atan sampai jer semua dah tak sabar nak bergambar. Kekakak yang lain pergi makan masa ni hehe. Sorry uols. 


Orang Utara vs KL hehe. Btw kemas kan badan kalau pakai Premium Beautiful. Dalam gambar ni dari usia 29-40 tahun tau. Kalau pakai PB percayalah, makin awet muda uols. Anak ramai pun badan tak kembang.


Business ni bukan kayakan orang atas tau. Now both of us sama-sama dah capai pangkat Crown Diamond Manager (the highest level in SHOM). Capai yang sama (income, pangkat & incentive lain). Dalam nak capai kejayaan memang kami saling membantu. If uols risau nak berniaga ni, then carilah leader yang betul-betul yang uols percaya. Thanks Ain for believing me from the first day in this business. Ieja bangga ada business partner macam Ain. 



Selain jadi supporter, dia juga pengkiritik tetap saya hehe. Thank you Encik Suami, Mohd Ridhuan Che Rus.

Kepada yang masih tercari-cari peluang side income, memang ieja sarankan sangat buat business ni. Konsep kita mudah jer, kita guna product yang ada & then kita share. Sebab products dalam SHOM ni memang bagus-bagus. Premium Beautiful ni pula dah lama di pasaran & masih kekal ke hari ini. Ini menunjukkan demand yang sentiasa ada & berkualiti. Kalau tengok di instagram, #premiumbeautiful banyak sangat testimoni from our team, The Diamond Circle. Semua tu testimoni yang baru & real. Kita tak perlu gunakan artis untuk lariskan product cukup kita sendiri sebagai duta product. Itu betul-betul genuine. 

Mungkin ada yang ingat hanya boleh dapat ratus-ratus sahaja, sebenarnya dari business ni jika follow caranya boleh dapat RM5,000 sebulan. Itu belum kira bila makin naik pangkat dalam business, income pun makin naik. Boleh dapat 5 angka pula sebulan. Kalau berminat nak jadi my next protege, just contact ieja 012-4972602 or any of my TDC members. Tak perlu segan, kita sama sahaja. 5 tahun dulu ieja pun bermula dari zero. Just bagi peluang pada diri kita sendiri & imagine 5 years from now apa yang uols boleh capai. 

Tak lupa juga now ada Pakej Melancong VVIP ke Italy & menunaikan UMRAH secara VVIP. Ini maybe peluang uols. Jumpa anda pula di puncak kejayaan! 








012-497 2602

or 


shaliza_82@yahoo.com

No comments:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...