Monday, 31 October 2016

Berpantang Dengan Premium Beautiful ~ Kelebihan & Testimoni



Lately ni ramai client yang nak berpantang beli Premium Beautiful. Kira kalau berpantang jer macam wajib ada Premium Beautiful corset. Masa ieja berpantang bersalinkan Fariz, masa tu belum kenal Premium Beautiful pun. Memang dalam pantang tak berapa pakai bengkung. Zaman tu yang ada bengkung lilit tu, kena orang pakaikan. Tu jadinya tak berbengkung lah sangat. Beza sangat kalau nak compare dengan berpantang masa Raziq. Ikutkan masa dulu lagi muda kan hehe. Kali ni rasa badan dalam pantang lebih bertenaga & cepat sihat. 

Sebenarnya masa pregnant hari tu ieja risau juga tau. Risau la berat naik & lepas bersalin ambil masa untuk turun. Masa pregnant Fariz berat ieja naik 23kg tau. Memang membesar dengan jayanya. Beza masa Raziq ni ikutkan lagi kuat makan. Tapi berat naik 14kg jer. Itupun tak la kembang sangat badan. Memang berbeza kalau dah biasa pakai Premium Beautiful & kita pregnant. Kalau tak biasa pakai Premium Beautiful sebelum pregnant, masa pregnant tu memang akan mengembang dengan jayanya hehe.


Masa pregnant 7 bulan

Beberapa jam sebelum delivery. Sempat lagi ambil gambar.
  


Ieja mula pakai Premium Beautiful start day 1. Mula dengan Waist Nipper (bengkung) masa di hospital lagi. Lepas bersalin terasa sakitnya pinggang. Memang lepas bersalin ieja tertido, sedar-sedar dah 2 jam macam tu. Dapai pakai Waist Nipper tu rasa lega betul. Apetah lagi baby kerap menyusu. Macam ieja 1st time breastfeeding, dulu masa Fariz tak pandai maka fail. Bila kerap menyusu lagi sakit pinggang sebab nak kena tegak. 

Bidan start datang urut hari ke-3. Ieja ambil bidan 3 minggu, itupun boleh tahan harganya. Boleh beli Premium Beautiful 2 sets huhu. So hari ke-3 tu ieja saja bagi bidan pakaikan bengkung lilit tu. Saja ieja nak bezakan dengan Premium Beautiful. At last tahan 4 jam jer. Sakit tepi peha ni, susah nak ke tandas & susah nak bangun juga. Akhirnya buka bengkung lilit tu & pakai Premium Beautiful. Sangat berbeza dari segi keselesaan & shaping. Bengkung lilit selepas buka badan jadi banyak line kesan ikatan tu. Pinggang lurus jer. Beza bila buka Premium Beautiful, nampak curve pinggang & perut pun lebih kempis.

So bermulalah episod berpantang dengan Premium Beautiful. Ieja memang obsessed dengan berat. Dulu pernah gemuk kan, jadinya risau lah kalau jadi gemuk balik. So sepanjang berpantang memang setiap 3 hari ieja timbang. Selain pakai Premium Beautiful, sepanjang adanya bidan ieja ada buat mandi herba, bertangas, bertungku & berurut. After 30 days jer, dah dapat balik berat seperti sebelum pregnant. Ya Allah happy betul! 


testimoni premium beautiful berpantang
Ni baru lepas habis pantang masa one of majlis SHOM

testimoni premium beautiful berpantang
    
Berbaloi kan berpantang dengan Premium Beautiful, jimat & berkesan. Kalau ada yang rasa mahal nak bayar cash sekaligus, kita ada juga bayaran dengan credit card (some of the bank offer zero interest) & monthly instalment Aeon serendah RM95 sahaja sebulan. Kalau di ikutkan kos bidan jauh lagi mahal. Some ambil bidan extra days untuk bantu ibu-ibu bersalin ni sembuh cepat. Sama macam pakai Premium Beautiful, dapat bantu proses penyembuhan dengan lebih cepat. 

Macam bidan mostly RM200 sehari. Bayangkan kalau ambil lebih seminggu. Macam baru-baru ni ieja jumpa client nak beli Premium Beautiful, dia share dia ambil bidan 44 hari & it cost her RM8,000. Banyak tuh. Lepas habis tempoh bidan, dah tak dapat urut, tangas & sebagainya. Premium Beautiful yang kita invest 1 set untuk diri sendiri tadi akan kita pakai sampai next 5 years. Jimat sangat. Untuk berpantang anak yang seterusnya pun boleh. Sangatlah berbaloi. 

Selain itu, bukan nak jaga badan masa dalam pantang sahaja. Selepas pantang pun nak jaga especially rahim kita. Dengan pakai Premium Beautiful kita jaga dalaman kita sama. Boleh refer my previous post Kelebihan Premium Beautiful Corset. Sangat berbaloi tau. 

Ni testimoni ibu yang berpantang dengan Premium Beautiful. Ramai sangat sekarang yang pilih untuk pakai Premium Beautiful semasa & selepas berpantang. Kita pun dapat banyak feedback positive from clients. Mostly lebih confident dengan bentuk badan selepas bersalin, tu yang paling seronok. Selalu lepas bersalin risau bentuk badan kembang kan. Peha & punggung makin lebaran, perut buncit & sagging breast. Tapi dengan pakai Premium Beautiful selesai masalah tadi ni. 

testimoni premium beautiful berpantang


testimoni premium beautiful berpantang


testimoni premium beautiful berpantang



testimoni premium beautiful berpantang



testimoni premium beautiful berpantang



testimoni premium beautiful berpantang


testimoni premium beautiful berpantang


Bukan hanya bersalin normal sahaja boleh pakai Premium Beautiful, ceaserian pun boleh. Ini contoh yang pakai Premium Beautiful semasa & selepas berpantang. Cuma nak pakai ada cara, kena contact agent terlatih. Boleh contact ieja juga untuk free consultation. Feedback from mereka badan lebih cepat sembuh bila pakai Premium Beautiful masa dalam pantang. Perut bahagian ceaser pun tak adalah goyang2. 


testimoni premium beautiful berpantang ceaserian



testimoni premium beautiful berpantang ceaserian


testimoni premium beautiful berpantang ceaserian


Panjang dah ieja share ni. Hope pengalaman ieja, rakan-rakan & clients dapat bantu yang tengah cari korset untuk berpantang. Yang dah habis pantang pun belum terlambat nak pakai. Jom sama-sama align balik body kita. Bagi cantik luaran, mantap dalaman juga. Bukan jaga untuk diri sendiri, malah untuk suami juga kan. 

Thanks sudi baca cerita ieja ni. Jika rasa entry ni membantu anda, jangan lupa share tau :) 







012-497 2602

or 


shaliza_82@yahoo.com

No comments:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...