Tuesday, 25 October 2016

New CDM & DDM From The Diamond Circle



Ya Allah betapa bersyukurnya semalam dapat berita gembira dari Yong & her business partner Fiza. Both of them dah complete their pangkat as CROWN DIAMOND MANAGER & DOUBLE DIAMOND MANAGER







Perjalanan yang panjang tapi tak lah terlalu panjang kalau nak di compare dengan kerja or business lain. Yong pada mulanya ieja approach untuk cuba our Premium Beautiful corset. Biasa la kan, masa mula berniaga ieja memang share PB dengan kawan-kawan terdekat & family members. Since ieja memang ada a few sample, lagi mudah untuk mereka cuba. Nak di jadikan cerita lepas pakai PB tu, Yong cakap tak nak buka dah. Sedap sangat pakai hehe. 

Pada ketika itu juga ieja tahu yang Yong amat perlukan extra income. Bekerja as beautician di Utara gaji sangat limited. Pada ketika itu Yong ada juga buat business online jual product kecantikan ala-ala dropship. Boleh dapat dalam RM 300-500 juga. Cumanya kerja banyak & masa tu dropship pun tak seramai sekarang. Pada ieja business bersama SHOM ni peluang besar. Bukan hanya boleh dapat income ratus-ratus, malah 5 -6 angka pun boleh. Ramai bukti dalam SHOM ni. Ieja sendiri after 4 bulan berniaga sudah mula dapat income 5 angka sebulan. Yong pun dah capai income 5 angka bersama business ini. Tak kisah apapun background pun boleh berjaya, kerana itu ieja ajak Yong berniaga bersama ieja. Niat ieja nak bantu dia ubah kehidupan & financial.

Ingat lagi masa tu umur dia pun baru 23-24 tahun. Husband ieja cakap, boleh ke Yong buat business ni since dia tak ada pengalaman. Biasalah, as pakcik dia risaukan Yong. Alhamdulillah now after 4 tahun++ ieja rasa sangat bangga kerana anak didik business ni dah pun capai pangkat tertinggi dalam business ini, iaitu Crown Diamond Manager. Bukan pasal siapa cepat, tapi berapa lama boleh bertahan dalam business ini yang penting. Dari hati ieja memang ieja rasa syukur sangat kami di jodohkan dengan business ini sebab business ini telah ubah kehidupan kami ke arah yang lebih baik. 

Tahniah Yong! Kak ieja bangga sangat. Sebenarnya Yong ni anak buah husband, ikut pangkat ieja ni Mak Ngah dia. Tapi sebab dia dah biasa panggil Kak Ieja tu melekat sampai sekarang. Husband ieja jer dia panggil Pak Ngah. 

Fiza pula merupakan kawan sekolah Yong dulu. Mereka jumpa masa Hari Raya & ketika itu Yong share pada Fiza peluang business ini. Alhamdulillah, hari ini income business Fiza lebih dari gaji. Dari business ini juga Fiza dapat beli kereta, dengan pay slip business. Biarpun buat hanya as part time, boleh capai ke tahap ini. Kini both of them lead our The Diamond Circle team di utara. 

Tahniah to both of you! Both baru 28 tahun, tapi dah berjaya capai sesuatu yang membanggakan. Semoga kejayaan ini memberi insipirasi kepada yang lain pula.


Founder of TDC, CDM Shaliza & Co-Founder of TDC CDM Norain & CDM Yong (Ain Zulkarnaind)


Alhamdulillah as at todate, The Diamond Circle dah melahirkan 3 CDM. Masa mula berbusiness ni kami bertiga pernah buat janji untuk buat business ni sampai siap CDM. Apepun cabaran kami bertahan & lalui bersama. Dari mereka mula berbusiness lagi, both of them bulat hati & letak kepercayaan pada ieja untuk lead mereka dalam business. Sebenarnya tanpa mereka TDC team tak akan dapat capai seperti hari ini. Itulah teamwork. 

InshaAllah azam kami untuk lahirkan lebih ramai CDM dari team kami. Doakan The Diamond Circle team terus maju & kuat ukhwah antara kami. Kejayaan rakan kongsi is our priority. 

Amin! 





012-497 2602

or 


shaliza_82@yahoo.com

No comments:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...