Tuesday, 11 October 2016

Weekend Getaway - The Shore Residences, Melaka



Last weekend memang dah plan awal nak bawa family jalan-jalan. Kena pula dengan birthday Fariz, so kami decided untuk ke Melaka. Btw, Fariz ni dulu memang lahir di Melaka tau. hehe. Since berenam, kalau stay di hotel tak best pula. Nanti bilik asing-asing, so husband pun survey la apartment. Jumpa lah The Shore Residences, Melaka



Ramai tanya why bear? Ieja saja pilih bear coz both boys ni manja, suka nak hugging. Sebiji macam bear kan hehe. Fariz & Raziq small celebration. Both boys are October babies.


Ni master bedroom. Besar & cantik. Ada dressing table, wardrobe & bathroom pun okey.


Kalau dari sofa, ini view dining table + kitchen. Impressed sebab semua ada, from fridge, microwave, oven & washing machine. Lengkap betul! Dah la tu semua brand Eletrolux, kerlas jah!


Lupa nak snap pic yang nampakkan sofa. Excited nak snap pic si budak tu. Nampak tak siapa paling excited?? hehe


 Their pool pun best. Bahagian kids macam2 ada. For adult siap ada yang macam jakuzzi tu. Atas pool tu gym.


 Pool for kids tak dalam sangat, Raziq sampai kaki dia ke lantai. For adult (pool) if ikut ieja paras bahu, sebelah pool kids jer.


 The view from our apartment. 


 Masa nak check out baru perasan this Optimus Prime, so sempat bergambar dulu. 
Sabtu tu sampai Melaka agak lewat, dah 6pm++ sebab jalan jem. Sampai jer hotel rasa penat betul. Dinner as usual kami ke Parameswara Ikan Bakar, Umbai. Kali ni kami call dulu untuk booking meja. Jadi bila sampai tak adalah penat menunggu orang habis makan. Masa dinner tak sempat nak snap pic sebab h/p batery weak. Jadi tak adalah gambar. 

Kali ni kami order jenahak bakar sambal, udang sambal (size L), sotong goreng tepung, ikan terubuk bakar, kerabu mangga, buah & air tembikai. Banyak kan, tapi hanya RM130 sahaja. Ni makan untuk 6 orang, dah la kami semua kuat makan hehe. Lately ni ieja rasa makan di Parameswara makin murah. Biasanya kalau banyak macam ni di tempat lain min RM200++. So memang recommended sangat dinner di sini. Uols kalau nak booking meja call la no ni, 012-315 2301.

Ahad tu lepas check out, kami makan di restoran area Dataran Pahlawan tu. Nama kedai tak ingat, kedai tu di corner lot. Tu memang tempat biasa kami lunch. Sedap, harga pun okey. Tak la terlalu mahal. Cuma kena datang awal sebab ramai orang. Then lepas lunch tu rasa macam awal nak balik KL. Husband ajak ke JPO, check waze ada dalam 2 jam. Kira okey la. So our next destination JPO. Dapatlah shopping sikit for semua orang except si kecik tu hehe. 



Raziq with atok & nenek


Bawah stroller tu penuh plactic & paper bag hehe
Itu sahaja cerita dari ieja. This weekend kita stay di KL jer. Fariz pun dah nak exam :) Thank you sudi singgah baca blog ieja.





012-497 2602

or 


shaliza_82@yahoo.com

No comments:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...