Friday, 28 April 2017

Diamond Night 2017


Excited!!!

Memang setiap tahun antara award day yang paling di tunggu-tunggu mesti Diamond Night. Masa ni nak raikan our new diamonds, Diamond Sales Manager, Double Diamond Manager & paling bermakna, Car Fund Achiever. Alhamdulillah kali ni lebih 70 TDC partners hadir untuk meraikan rakan-rakan yang naik pentas. Bukan sekadar nak raikan rakan & business partners, masa ni juga nak serap AURA yang penuh semangat. Aura ni boleh berjangkit tau.




Bukan senang nak kumpul semua TDC keluar bergambar hehe. Nasib photographer ada tolong susun ni. Yang mana tak sempat masuk gambar ieja minta maaf ye. 


Masa pembukaan our Pengerusi, YB Datuk Seri Wan Ahmad ada berkata, untung usahawan SHOM ni. Dalam ekonomi tengah slow, company lain nak buat sales bukan mudah, tapi sales SHOM meningkat berkali ganda. Tak nampak kesan ekonomi pada SHOM, malah sebaliknya. Ieja sendiri akui, dalam orang cakap ekonomi kita tak okey, berniaga dengan SHOM ni sangat konsisten. 

Tu memang seronok. Bila company kuat, jadi kita as usahawan pun sama-sama kuat. Ni yang kita nak, business yang long term & kukuh. SHOM dah 25 tahun di Malaysia. From Malaysian based company, now dah expand ke international. Malaysia Boleh spirit !! 



Siap masuk TV3, Buletin 1.30 dd 23 Apr 2017

From our TDC team, kami meraikan 4 orang achievers. 

Diamond Sales Manager dengan sales terkumpul RM180,000++, DSM Diana Hassan (from Johor Bahru) & DSM Nurul Sa'dah (from Putrajaya). Both of them ni banyak persamaan. Mother of three, engineering background, PHD students & sebaya dengan ieja, 35 tahun. Kalau ikut logik, sempat ke mereka ni berbusiness kan? Sebab tu ieja selalu tekankan business dengan TDC ni tak susah. Kita akan ajar cara mudah untuk berbusiness tak kira macam mana background kita. Its about time management & strategy.





Next achiever datangnya dari Kedah pula, Double Diamond Manager with sales achievement RM720,000++ Fiza Mahazir. Fiza ni asalnya nak aim side income RM500 sebulan, tapi tak sangka boleh dapat sebulan RM5,000-8,000. Fiza masih bekerja as admin di Kulim, Kedah. As side income banyak tu. Fiza bermula business ni di usia muda, masa baru 24 tahun. Now dah nak masuk 5 tahun bersama business ni. Makin buat, makin meningkat income & makin stabil. Malah income dari business ni Fiza dapat tambah belanja kahwin hari tu. Kira pengantin baru ni :)




Next achiever for Car Fund Award from Melaka, Siti Azlina Osman. Olyn ni memang Premium Beautiful user yang tegar. Dia pakai sejak zaman uni lagi. Olyn ni asalnya engineer & buat business ni secara part time. Alang-alang dah pakai PB, rugi plak tak buat business tau. Dari part time dah jadi full time mumpreneur. Bukan sebab business ni busy, tapi Olyn pilih untuk ada masa yang flexible dengan anak-anak. This award bukan mudah untuk capai tapi ada cara untuk capai. Key to this award is consistent. Yang bestnya bila capai award ni, bertambah lagi bonus / income. Congratulation Olyn!!!




Mostly yang buat business ni masa nak mula biasa cakap "SAYA TAK PANDAI BERNIAGA". Segan, malu, banyak halangan tu pun biasa. Dalam TDC ni business partners datang dari pelbagai background. Ada banker (saya one of them), engineer, cikgu, ustazah, accountant, pegawai kerajaan, kerani, beautician, suri rumah & ramai lagi. Kalau tengok contoh achievers di atas pun berbeza background. 

Jangan rasa kalau dah pegang jawatan tinggi tak sesuai buat business ini. Ni peluang nak ganda income & ganda duit yang ada. Ramai CDM dalam SHOM ni dapat pegang income lebih RM50,000 sebulan. Sama macam gaji CEO kan. Tapi business tak perlu masa banyak macam CEO, dah confirm busy jer kan. Bukan setakat itu sahaja potensi income yang boleh kita capai. Ada CDM dalam SHOM income suku juta. Bukan seorang, tapi ramai juga income 6 angka. Seronok duit banyak, masa pun banyak. 

Kalau dari background biasa-biasa pula, jangan rasa rendah diri. Inilah peluang nak ubah kehidupan. Ada business partner ieja yang dulu gaji RM700, tapi dengan business ni income bulanan RM7,000-10,000 sebulan. Bukan lama pun, dia ambil masa 1-3 tahun sahaja. Kalau tunggu kenaikan gaji, tak mungkin dapat macam tu. Rasanya seronok tak dapat income lebih?

Selain dapat transform dari segi financial, bersama TDC juga kita ada sediakan pelbagai platform untuk business partners. Ada platform untuk bantu jadi kurus la, untuk baiki penampilan diri, kelas social media & banyak lagi. Seronok bila ada kumpulan yang banyak support dari pelbagai aspects. Ini bukan MLM 10-20 tahun dulu yang sibuk cari orang. Sekarang ni orang cari kita tau :) Yang penting, faham konsep business & kita buat dengan professional. 

Rizman Ruzaini pun dah buat usaha sama dengan SHOM. Raya ni siapa nak pakai shawl RR, meh pm ieja ye. Dapat free limited edition RR brooch. Cantik giler!


Tulang belakang TDC team. I am glad to have them in my team. Sama-sama susun strategy untuk kumpulan & generate more ideas. Itulah TEAMWORK.


Birthday Ain sama pula dengan Diamond Night. Happy birthday Ain! Ni part of her team. Ain tapau 3 table terus malam tu. Ain antara business partner ieja yang terawal. Kami from sama sekolah masa form 4-5. Now dah sama-sama CDM. Business yang adil, business partner pun boleh capai pangkat yang sama macam kita. 



Dengan part of CDM Yong's team. Mostly her team from utara. Ada juga dari Johor & KL. Untuk malam ni Yong bawa lebih 2 table partners. Yong ni asalnya ieja ajak follow buat business sebab anak buah. Since dia memang jual product kecantikan thru online masa tu. Yang ieja suka about her, apa ieja ajar dia akan buat. Memang nampak her transformation sejak buat business ni. 


My next calon for diamonds & CDM. My aim nak lahirkan 10 directs Diamonds & CDM. Nampak macam sebaya kan? hehe. Sebenarnya ada some of them ni baru awal 20an. InshaAllah my aim 2-5 years from now, mereka pula my next CDM sama macam Ain & Yong. 


Itu sahaja cerita dari ieja. InshaAllah next Diamond Award TDC aim bawa lebih ramai achievers. Mana tahu next calon tu uols pula kan. Kalau nak tahu macam mana nak jadi sebahagian dari kami, just contact ieja terus. Nanti ieja cerita details.

Ieja nak ucapkan terima kasih kepada semua The Diamond Circle partners yang hadir pada malam Diamond Night. Tak lupa juga kepada para husband yang sama-sama menyokong isteri dalam team kami, especially my husband, Ridhuan Che Rus. Nampak jer dia diam. Tapi di belakang tabir TDC banyak idea yang dia sumbangkan bersama :) 







Terima kasih juga pada abang photographer yang banyak ambil gambar cantik untuk kami, Hafiz Atan & KK. Nak upload dalam blog banyak sangat. Uols jangan lupa tengok di FB Album - Diamond Night 2017 ieja tau.

Btw, ingat Premium Beautiful, ingat TDC tau ;)

Serlahkan potensi diri kita bersama TDC team.








Founder of The Diamond Circle team


012-497 2602

or 


shaliza_82@yahoo.com


No comments:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...