Friday, 14 July 2017

Raya Bersama SHOM 2017


Eh kakak ni, sambung lagi cerita raya. hehe. Sabar dik, raya kan sebulan. Banyak ni cerita kakak nak share. haha. Mohon bersabar baca entry raya akak ye. Semalam ada sambutan Raya dengan company, Raya Bersama SHOM. Dalam banyak-banyak jemputan open house yang ni paling excited. Sebab nak dapat bonus Raya hehe.

Sementara tunggu gambar from photographer, kita share gambar from ip dulu.

premium-beautiful-agent-peluang-business-shaliza-aziz
Macam anak dara kan? #perasan
Ni semua mak-mak orang hehe.


premium-beautiful-agent-peluang-business-shaliza-aziz


premium-beautiful-agent-peluang-business-shaliza-aziz
Sebelah kiri kita, jutawan tu. Tapi humble jer kan. Kanan sekali CDM Kak Ayu, from Penang 


raya-2017-shom-peluang-business-premium-beautiful
Saya memang kuat makan, tu susah nak kurus. Tapi nasib la ada Premium Beautiful bantu control makan & jaga badan.


raya-2017-shom-peluang-business-premium-beautiful
With my CDM Yong, missing CDM Ain yang tengah tunggu hari nak bersalin di JB tu hehe. InshAllah nak aim lahirkan CDM baru lagi. Doakan kakak yer ..

raya-2017-shom-peluang-business-premium-beautiful
With CDM Siti Rohana, antara multi millionaire dalam SHOM. Bayangan masa depan kakak & uols ni :)


Kakak ni masa nak mula business dulu macam-macam fikir. Takut, risau & segala macam perasaan lah. Alhamdulillah kakak pegang jer bukti kejayaan orang lain. Kalau ramai yang berjaya, apa alasan kita untuk tak boleh kan. Gitulah konsep kakak. Dalam SHOM ni support system besar & ramai. Jangan takut lah :) Kakak pun ada hehe.


raya-2017-shom-peluang-business-premium-beautiful
Nervous sebenarnya tunggu nama kena announce hehe. Alhamdulillah dalam SHOM ni macam-macam kita boleh capai tau.


raya-2017-shom-peluang-business-premium-beautiful
Bonus EXTRA yang ke-2 for 2017. Januari hari tu dapat juga. Best sangat!


raya-2017-shom-peluang-business-premium-beautiful
Antara support system kakak, CDM James. Beliau ni antara usahawan SHOM yang terawal. Humble & caring. Thanks CDM James sudi kongsi ilmu dengan kami


raya-2017-shom-peluang-business-premium-beautiful
Happy husband dapat datang sekejap support wife, orang penting dalam apa jua pencapaian kakak.

Lagi satu, selepas 6 tahun dalam business ni, apa yang kakak rasa penting ialah keserasian dalam berniaga. Kadang ada orang nak cari kumpulan besar, yes itu membantu. Kumpulan paling havoc lah. Macam-macam lagi. Pernah berada di situasi itu juga dulu. Tapi after lalui keadaan tu, kakak rasa paling penting bila berniaga ni kita serasi dengan team & mentor kita. Alhamdulillah itu apa kakak rasa sekarang :) 

Dalam team kakak, The Diamond Circle, memang kakak tekankan bab profesionalisme. Biasa orang cakap orang MLM ni macam-macam. Jadi bila dah jadi team leader ni kakak cuba untuk betulkan persepsi orang terhadap kami dengan betulkan cara kerja kami. Kakak tahu kat luar ada yang fikir sama mcm kakak kan. For me, kalau buat dengan cara yang betul, one day akan dapat result yang lebih baik & kekal lama. Mungkin masa mula berniaga ada kekurangan from kakak, tapi itu yang nak belajar & improve lagi. Thanks pada rakan kongsi yang bagi peluang. Tu buat kakak lagi sayang dorang ni. 

Kalau uols rasa kita sama, sesuailah tu kita berbusiness sama. Jangan kita banding-banding dengan apa orang ada. Tapi jadikan pencapaian orang itu sebagai motivasi diri. Yang paling penting, kakak suka kalau kita cuba cabar diri sendiri untuk jadi lebih baik. Bukan jadi lebih baik dari orang lain, tapi paling penting jadi lebih baik dari diri kita yang lepas. 

Semoga dengan platform business SHOM ini kakak dapat bantu lebih ramai capai financial freedom. Doakan kakak ye :) Thanks buat semua followers yang sudi singgah & baca blog kakak. Jangan lupa comment & share feedback sama. Boleh kakak improve lagi. 




Founder of The Diamond Circle team



012-497 2602

or 


shaliza_82@yahoo.com


No comments:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...