G8 Unity Diamond Convention 2018

Monday, 26 March 2018
Alhamdulillah our G8 Unity Diamond Convention berjalan lancar. Seminar kali ini khas untuk pelapis di dalam G8 Unity aka our next leader & our next CDM. Kita bukan di lahirkan sebagai leader, apetah lagi jadi team leader dalam business. Leaders are created, not born.

Tapi sebenarnya melalui latihan kita boleh asah diri jadi seorang team leader yang hebat. Excited ieja rasa, sebab seminar ni dah hampir 3 tahun kami tak organize. Ieja sendiri banyak melalui fasa transformasi selepas join seminar leadership seperti ini. Dari Premium Beautiful agent, jadi business trainer pula. Ingat lagi masa tu di Genting Resort & yang kedua di Sunway Hotel. Lama dah tu, yang join seminar masa tu pun dah jadi CDM (the highest rank) sekarang.

G8 Unity Leaders
G8 Unity Leaders


G8 Unity Leaders
G8 Unity Leaders


G8 Unity Alpha
G8 Unity Alpha. Orang lelaki pun pandai berbusiness networking. 


TDC Millionaire Mind Shaliza Aziz Protege
With my TDC Millionaire Mind partners, #shalizaazizprotege

The emcee & the speakers .. Jika ada kekurangan dari kami, harap di maafkan. Kalau follow betul-betul, confirm cepat naik CDM tu ;)


TDC Millionaire Mind Shaliza Aziz Protege
Emcee of the day, CDM Norain aka my #shalizaazizprotege aka BFF aka ex-schoolmate hehe.


Shaliza Aziz, Premium Beautiful Agent & Business Trainer
Speaker pertama. Nervous lain macam, tapi bila atas stage terus lain macam semangat nak share pengalaman & knowledge. Sorry masa slot ieja ada buat participant sebak. Tapi ieja lega message sampai.

Speaker ke-2 CDM Azizul, berkongsi about Social Media presence as a leader. 


CDM Alfath berkongsi kepentingan artwork yang menarik di dalam social media business


CDM Mursyida berkongsi tips bagaimana membina aura diri yang hebat


Our mentor, CDM Hanis berkongsi rahsia membina empayar jutawan. Bayangkan as suri rumah di usia awal 20an, berjaya bina empayar bernilai RM150juta dalam masa 5 tahun. Beruntung yang hadir dapat belajar direct from her.


Congrats to all G8 Unity community (termasuk diri sendiri hehe) & all the members yang hadir. Sama-sama ambil peluang upgrade knowledge dalam business. Business ni memang simple, tapi in less than a year boleh buat income 5 angka tau. Unlimited potential, nak dapat 6 angka pun boleh. Kalau kita nak upgrade our income, memang tak logik kalau kita tak nak upgrade knowledge sama. 

Yang datang pun dari pelbagai background. Tak perlu rasa rendah diri jika diri kita serba kekurangan, tak perlu juga besar diri jika dari golongan berduit. Semua sama, misi yang sama & peluang yang sama. Tu ieja syukur jumpa peluang business ni, biarpun from zero ieja dapat merasa kewangan yang stabil & bebas masa seperti hari ini.
Selain husband, my CDMs juga my backbone dalam bina empayar business kami bersama. 


Thank you to all the AJKs, our event coordinator Dear Azalea, our videographer Projek Studio & photographer, Hafiz Atan. Majlis smooth sangat dengan kerjasama yang baik dari semua pihak. Participants pun awesome sangat, tu majlis jadi happening. 

Yang nak ubah kewangan secara part time or thru social media, do contact me. Tak rugi tambah duit. Masa kita tak kurang sikit pun, mudah & peluang untuk transform 360 darjah. 


Sebahagian G8 Unity Mastermind

Yang ni special edition, di belakang ieja dialah my strategist dalam business. Thanks husband!Post Comment

Auto Post Signature

Auto Post  Signature